NAPOLEON FINE CHAMPAGNE - Cognac Courvoisier
70cl40% vol.
«ФИНА СУБТИЛНА ХАРМОНИЯ ОТ САНДАЛОВО ДЪРВО, СУШЕНИ АПРИКОТИ И ГЪБИ. ТАЗИ ИЗТЪНЧЕНА ШАМПАНСКА ВОЛУПТУЗНА СЕ ЗАДЪРЖА В УСТАТА СЪС СТРАХОТНА ДЪЛГИНА.»
ПАТРИС ПИНЕ, МАЙСТОР НА ВИНО
СМЕС
Това е конякът, спрямо който всички останали в категорията се оценяват. Създаден през 1910 г., за да отпразнува нашите отношения с първия император на Франция, Наполеон е смес от Голяма и Мала Шампан, отлежавали до 20 години, които предлагат аромати на сандалово дърво, сушени кайсии и гъби.
БЕЛЕЖКИ ЗА ДЕГУСТАЦИЯ
Баланс на ароматите за перфектна хармония
Богатият на аромати коняк е коняк, който развива много финес. Тероарът, лозята, бъчвите и годините на отлежаване са елементи, които определят спецификите на всеки от тези аромати и затова ние влагаме необходимите грижи на всяка стъпка от производството на нашите коняци, за да ги издигнем. Качеството на коняците Courvoisier е признато в световен мащаб и редовно награждавано на различни международни конкурси за спиртни напитки (IWSR, San Francisco Spirits Competition…).
Сандалово дърво
Този богат и мек аромат произлиза от контакта между дървото и коняка. С годините много ясният аромат на дъб става много по-сложен и деликатен.
Сушена кайсия
Дестилацията върху утайките добавя още дълбочина, сложност и великолепни нотки, които напомнят на сладкия аромат на сушената кайсия.
Гъба
Този аромат произлиза от идеалните условия на влажност в нашите изби, в които отлежават всички наши висши качества.
КАК ДА ГО ДЕГУСТИРАТЕ
Сух: С такава хармонична изобилие от аромати, Courvoisier Наполеон заслужава да бъде дегустиран сух, неговото комплексно финално впечатление остава в устата с мощ.
Обичайно е да се смята, че конякът трябва да се консумира в балонна чаша, но за да се оцени богатството на ароматите му, ние препоръчваме чаша тип тюлип. Формата ѝ позволява на ароматите да се развият напълно и да доминират над алкохола. Опитайте с тези два типа чаши, разликата ще бъде очевидна.
Съчетаване с храни: Ароматите и парфюмите на Courvoisier Наполеон перфектно се съчетават с силно ароматизирани сирена като Пармезан или по-леки като Бофор или Грюер.
НАГРАДИ
ДВОЙНА ЗЛАТНА МЕДАЛ
San Francisco International Wine Competition
2007
СРЕБРЕН МЕДАЛ
International Wine and Spirit Competition
2006